Guasha betekent in het Chinees zoiets als “schrapen”. De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.


In de behandeling wordt speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een jadesteen (de “bao yü” genoemd) te schrapen. De huid wordt hierdoor rood: op de plaatsen waar blokkaden zitten, verschijnen “bloeduitstortingen” IN de huid (niet OP de huid) variërend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis. Door de olie bespeurt de patiënt nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.


De spectaculaire resultaten van guasha worden bereikt doordat het  gelijktijdig inwerkt op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. Guasha sluit daarom in en vervangt massage, bindweefsel-, reflex- en periostbehandelingen, acupunctuur, moxa, lymfedrainage en zuurstoftherapie.


Het hoeft dan ook niet te verbazen, dat de lijst van stoornissen, blokkaden en ziekten die met guasha behandeld kunnen worden, tamelijk indrukwekkend is. Van eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie, van reumatische aandoeningen, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burn-out, verteringsstoornissen, astma, allergieën, candida, slapeloosheid, stofwisselings-stoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte en vele meer.

guasha

natuurgeneeskundenatuurgeneeskunde.html
LGTLGT.html
guasha
voedingsleervoedingsleer.html
PGBPGB.html
bioresonantiebioresonantie.html
contactcontact.html
routeroute.html
praktijkpraktijk.html
introductieindex.html
werkvormenwerkvormen.html